У Харківській області з'явиться новий байдарковий маршрут (ФОТО)

У Харкові можна буде плавати на байдарках річкою Немишля

У Харкові екоактивісти планують   створити новий байдарковий маршрут Про це на своїй сторінці у Facebook розповів організатор екоакцій "Чисті Уди" та "Trash Killer" Артем Приходько.

За словами Артема, вони вже розробили проєкт і навіть передали його на розгляд меру Харкова Ігореві Терехову, який навіть схвалив його. При цьому на річці вже розпочалися роботи з підготовки маршруту. Так, 16 грудня працівники КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження та зливової каналізації" прибрали ділянку у районі колишнього заводу "Серп і Молот".

Контекст:

У Харківському районі багато років забруднювали річку Уди. Головним забруднювачем виявилася Темнівська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари та займаються переробленням пластику.

Прокуратура встановила, що протягом багатьох років на території функціонувала частково зруйнована каналізація, яка вже не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс відходи й потрапляли до Удів. Скидання нечистот, на щастя, припинилиНа території колонії встановили місця для збирання каналізаційних стоків загальним обсягом 498 метрів кубічних. Відходи вивозять щодня спеціалізованим автотранспортом.

Харківська область у міру забрудненості знаходиться на першому місці серед областей усієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 звалище.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися