2022 році в Харкові з'являться динамічні дорожні знаки

Динамічні знаки на кожному світлофорі рекомендуватимуть водію швидкість, з якою він повинен рухатися, щоб потрапити на наступне зелене світло

У 2022 році Харків поповниться зручними динамічними дорожніми знаками, завдяки яким кількість аварій у місті може знизитись. Про це повідомляє видання KHARKIV Today, посилаючись на слова директора комунального підприємства "Міськелектротранссервіс" Владислава Васенка.

Так, за інформацією джерела, дорожні знаки планують встановити поряд із кожним світлофором. Вони будуть пов'язані з контролером світлофора і будуть отримувати інформацію, з якою швидкістю потік повинен рухатися. Водію буде показано рекомендовану швидкість, з якою йому необхідно рухатися, щоб пройти відстань до наступного "зеленого" світла.

Швидкість буде динамічною залежно від часу доби, щільності потоку. За словами Владислава Васенка, таким чином можна буде досягти керованості потоком.

Зазначається, що у 2022 році планують збудувати 29 нових світлофорних об'єктів та ще 160 оновити. Крім того, буде встановлено роздільники на основних трасах.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в Харківській області кілька авто опинилися у сніговій пастці. Рятувальники допомогли водіям, які опинилися у складних ситуаціях через погодні умови. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на фасаді майбутнього ТРЦ "Планета Мол", який планують відкрити у Харкові на Олексіївці на початку наступного року, встановлять величезний медіаекран рівня Бурдж-Халіфа. Наразі аналогів такого екрана немає ні в Україні, ні в Європі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися