Харківський ліс перетворили на звалище: активісти зібрали 80 мішків сміття (ФОТО)

Активісти проводили кілька суботників, щоб упорядкувати територію лісу

Харківські екоактивісти провели останній цього року суботник, під час якого вони прибирали Жихорський ліс. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст, організатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько.

picture

За його словами, всій команді активістів, які прийшли на суботник прибирати ліс, вдалося зібрати 80 великих мішків сміття. Далі все зібране сміття було відправлено на полігон.

picture

"У 2021 році це був фінальний суботник, тепер готуватимемо плани на 2022 рік у суботники", - зауважив Приходько.

До речі, минулий суботник відбувся 11 грудня. На ці заходи запрошують усіх небайдужих до цієї проблеми городян. Всім учасникам необхідно зібрати відходи локально для зручності навантаження та транспортування.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що неподалік селища Жихор, що в Харківській області, у лісовому масиві виявили кілька звалищ з автомобільними деталями. Невідомі викинули автомобільні шини, бампера та інші різні автодеталі прямо під дерево. Крім того, повідомляється, що на території лісу знайшли загалом п'ять таких автомобільних звалищ. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі .

Також видання повідомляло про те, що Харківська область вийшла у лідери України зі сміття. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафи у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 звалище. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися