В Харківській області немає людей з підозрою на коронавірус

Жодна з підозр щодо коронаврусної інфекції не підтвердилася

Станом на першу половину дня 16 березня, в Харківській області немає людей з підозрою на коронавірус. Про це "Коментарям. Харків" повідомили у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації.

"Ті підозри, які виникали за цей час, не підтверджувалися", - розповіли в Харківській ОДА.

Тим часом, Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець звернувся до населення. Він повідомив, що загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи, а кожна година може коштувати сотень, та навіть тисяч людських життів.

Міністр розповів про необхідність закрити заклади громадського харчування та ТРЦ. 

"Працювати мають лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб", - сказав Ілля Ємець.

вже з десяток міст України заявили про закриття всіх закладів до 3 квітня. Залишаться працювати тільки продуктові крамниці, аптеки, АЗС і банки. З вівторка, 17 березня, обмежується пересування громадян між Києвом та іншими містами та населеними пунктами.

Чи оголосять такий карантин в Харкові стане відомо вже незабаром. Сьогодні в міськраді анонсували засідання Комісії з питань попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій. Воно має розпочатися о 15:00.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові прокуратура порушила кримінальне провадження щодо порушення карантину в місті. Це пов'язано з рішенням міської ради не закривати навчальні заклади через загрозу поширення коронавируса. Відомості в ЕРДР внесли за фактом порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням (ч.1 ст. 325 КК України). Розслідує кримінальне провадження поліція, прокуратура - процесуально керує.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися