На Харківщині торгували забороненими російськими цукерками (ФОТО)

Реалізація підсанкційних російських товарів заборонена в Україні та передбачає притягнення до відповідальності

У деяких магазинах Харківської області незаконно здійснювали продаж російських солодощів. Про це повідомляється у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Так, за інформацією джерела, за результатами перевірок було знято з продажу та заборонено для подальшого обігу цукерки виробництва:

- ПАТ "Червоний Жовтень" м. Москва;

- ВАТ "Кондитерський концерн "Бабаєвський";

- кондитерська фабрика "Перемога" м. Москва; м. Старий Оскіл Білгородська область;

- АТ "АКконд" м. Чебоксари.

У пресслужбі зазначають, що загалом сума штрафів, які були застосовані фахівцями Держпродспоживслужби, становили понад 100 000 гривень.

Глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька наголосила, що реалізація підсанкційних російських товарів заборонена в Україні та передбачає притягнення до відповідальності. Оскільки ця група товарів потрапляє на територію України незаконним чином, вона не проходить жодних перевірок і внаслідок цього ризики несуть як продавці, так і покупці цієї продукції.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що до Харкова з Польщі ввезли курятину із сальмонелою. Одержувачами також були компанії з Києва та Запоріжжя. Партію зараженого м'яса зняли із продажу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові та області до Нового року подорожчають деякі продукти. Це відбувається з вартістю зеленого горошку, курячого філе, сиру та багато іншого. Цей рік не стане винятком і на українців чекає подорожчання. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися