Резонансне ДТП на Гагаріна в Харкові: Слідство завершено (ВСІ ПОДРОБИЦІ)

Харківські правоохоронці завершили слідство з ДТП на Гагаріна

Увечері 26 жовтня суспільство потрясла звістка про смертельну ДТП на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові. Внаслідок аварії загинула людина, ще трьох із тяжкими травмами доставляли до лікарні. Слідство по даному ДТП вже завершили, розповів один з адвокатів постраждалої сторони Ігор Черняк на своїй сторінці у Facebook.

"Слідство надало матеріали досудового розслідування стороні захисту Миколи Харківського. Раніше цього тижня Миколі Харківському на 2 місяці було продовжено термін утримання під вартою без можливості внесення застави. Очікуємо, що справу буде передано до суду до кінця поточного року", - розповів Черняк і додав, що слідство щодо Миколи вже завершено, а щодо його батьків все ще триває.

Представник регіональної прокуратури Дмитро Чубенко розповів, що правоохоронці завершили досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 383 ККУ (свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину).

У прокуратурі надали остаточні висновки з технічної експертизи. Виявилося, що на момент ДТП автомобіль був абсолютно у справному стані. Наразі в окремому кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ст. 289 КК). Найближчими днями обвинувальний акт буде направлено до суду.

Контекст:

У Харкові фахівці провели молекулярно-генетичну експертизу у справі про резонансну ДТП на проспекті Гагаріна. Як і очікувалося за кермом, був 16-річний Микола Харківський. Експертиза показала, що на фронтальній подушці безпеки автомобіля Infinity була саме ДНК Миколи Харківського. Іншими словами, тепер можна впевнено сказати, що за кермом автомобіля був саме підліток і ніхто інший.

Харківський бізнесмен Юрій Сапронов зустрівся з постраждалими у ДТП на проспекті Гагаріна і заявив, що він та інші бізнесмени робитимуть усе можливе, щоб Миколі Харківському надали максимальний тюремний термін. Він зазначив, що, окрім нього, у проєкт вкладаються Гарік Корогодський, Олександр Давтян, Валерій Дема, Володимир Скоробагач, Масі Найєм, Ігор Когут, Сергій Хорошайлов і Юрій Губанков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися