У Харкові за півтора мільйона розкидали каміння (ФОТО)

У Харкові мешканцям подарували Стоунхендж

У Харкові на пустирі за житловими будинками по вулиці Бібліка, 2В за 1 482 680 гривень розкидали бетонні блоки. Жителі називають цю споруду "харківським Стоунхенджем", хоча самі творці стверджують, що це "Скіфська спадщина". У соцмережах жителів обурив цей витвір.

Екоактивіст Артем Приходько виклав на своїй сторінці у Facebook фотографії "харківського Стоунхенджа" та сміттєуловлювача "Trash Killer" на річці Уди.

"Коли в одному місті можна по-різному витратити гроші. На першому фото "харківський Стоунхендж" коштував місту 1,5 млн грн. А на другому фото сміттєвий уловлювач "Trash Killer", зроблений волонтерами, обійшовся волонтерам у 250 тис. грн", - написав Артем.

У мерії вже прокоментували ситуацію. Так, директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко написав у Facebook, що харківська мерія не платитиме гроші за такий витвір.

"Звичайно, у такому вигляді "ця споруда" прийнята не буде. Відповідно, ні про яку оплату теж не йдеться — у цьому питанні позиція мера принципова. Гроші реалізатору проєкту заплачені не будуть. Ігор Терехов впевнений, що в такому вигляді "бібліківському Стоунхенджу" або "Скіфській спадщині" у Харкові немає місця", - заявив Сидоренко.

Нагадаємо, у Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник у формі щура. "Феномен наук про здоров'я" - так називається бронзовий щур, який тримає у лапках пігулку, а з-під її лапок падають наукові книги. Вона розташована на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метри та символізує подяку людства за внесок у наукові відкриття лабораторним тваринам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися