У мерії розповіли, чому Харків перетворився на ковзанку

Ожеледиця пов'язана не лише з нестачею двірників, а й з погодними умовами

Сьогодні у соціальній мережі стали з'являтися фотографії, зроблені на різних вулицях міста Харків, де люди не можуть і метра пройти, щоби послизнутися. Виною тому ожеледиця, що утворилася після нічного дощу і покрила тротуари та дороги. У мерії розповіли, чому склалася така ситуація, передає видання KharkivToday.

Так, у мерії зазначили, що у місті не вистачає двірників, а також інших комунальних працівників, які відповідальні за зачистку доріг від снігу та льоду. Основна причина того, чому Харків зараз схожий на суцільну ковзанку, полягає у гострій нестачі кадрів. А середній вік тих двірників, які зараз працюють – 65 років.

За словами директора з питань інформації та зв'язків з громадськістю Юрія Сидоренка, на сьогодні у місті працює 1 553 двірники. Для того, щоб не виникало таких проблем, як сьогодні, потрібно, щоб кількість працівників збільшилася до 4 500. Зазначається, що близько 1 500 тисяч комунальників вивели з інших комунальних підприємств.

"Ми бачимо проблеми, але зрозумійте, що ця ожеледиця пов'язана не лише з нестачею двірників, а й з погодними умовами. Усе місто засипати - немає фізичної можливості, немає двірників, немає часу", - сказав Сидоренко.

Також Юрій Сидоренко наголосив, що вже до обіду основні магістралі було очищено від снігу. Найпроблемніші для городян ділянки залишилися на прибудинкових територіях.

Нагадаємо, ранок 5 січня почався для харків'ян із жахливої ожеледиці, через яку було складно пересуватися вулицею. У Мережі поділилися фотографіями, на яких видно, що тротуари повністю вкриті льодом та нічим не посипані. Тому городянам доводилося довго добиратися до метро чи зупинок. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що кілька днів тому вулиці в центрі Харкова покрилися так льодом. Оскільки йти цим льодом було неможливо, городяни придумали оригінальний вихід із ситуації. Докладніше читайте в матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися