На Харківщині карантин через коронавірус не став перешкодою для контрабандистів

Під Харковом затримали фармацевтичного контрабандиста

Днями в Харківській області на Гоптівці затримали чоловіка, який незаконно намагався завезти в Україну ліки. Про це повідомляє прес-служба Слобожанської митниці Держмитслужби в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, водій приватного автомобіля заїхав з Росії. Він намагався перетнути кордон України так званим “зеленим коридором”. Під час усного опитування він заявив, що не переміщує через митний кордон заборонені, або ті, що підлягають обов’язковому декларуванню предмети та товари.

Однак, в ході проведення митного огляду салону машини в середині подушок заднього пасажирського сидіння митники виявили лікарські засоби. Всього 114 пачок різних ліків. Серед них такі засоби, як "Пантогам", "Микроген", "Гель с бактериофагами Фагодерм", "Секстафаг" тощо.

Загальну вартість контрабанди митники оцінили у суму понад 31, 5 тисяч гривень.

На митниці повідомляють, що згідно чинного законодавства громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу. Таким чином, в діях автомобіліста побачили порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" писали,  що на Харківщині закрили низку  прикордонних пунктів пропуску. Зараз державний кордон можуть перетнути тільки українці і тільки на транспортному засобі. Планується, що тимчасова заборона триватиме до 3 квітня. Це пов’язано з карантином, який оголосили по всій Україні з метою запобігання поширенню коронавирусної інфекції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися