Спростування повідомлення про незадекларовану квартиру прокурора – прокурор подав декларацію в законні терміни

Портал "Харків. Коментарі" спростовує раніше опубліковану інформацію та приносить вибачення за неточності в даних

У середу, 18 березня, о 10:45 на сайті "Харків. Коментарі" був опублікований матеріал із заголовком "В Харківській області прокурор не задекларував у строк куплену квартиру". В ній говорилося: "Заступник керівника Лозівський місцевої прокуратури Харківської області Володимир Горпинченко не задекларував у строк куплену квартиру, що підтверджує його декларація. Відомо, що прокурор став заступником керівника Лозівський місцевої прокуратури 28 січня 2019 року. А в березні він купив трикімнатну квартиру в Лозівському районі селища Краснопавлівка площею 61,2 кв. м. Дана інформація міститься у державному реєстрі нерухомості. Однак куплена квартира не знайшла відображення в виправленої декларації прокурора".

Сторона прокурора визнала наявність квартири у його власності та її вартість становить 120 000 грн. Згідно вимоги сторони захисту, ми вказуємо, що покупцями в цьому договорі є Горпинченко Володимир Володимирович і Горпинченко Анастасія Іванівна (дружина). Фактично суб'єктом декларування була оплачена лише половина цих коштів, тобто 60 тис. грн, в той час як друга половина була сплачена батьками дружини.

В результаті цих дій, Володимир Горпинченко не повинен був подавати уточнення у декларацію згідно ч. 2. ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції", яка вимагає в разі істотних змін у майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання ним майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (96 050 грн), зобов'язаний повідомити про це в Національне агентство з питань запобігання корупції про зазначений об'єкт в десятиденний строк з моменту одержання доходу або придбання.

Таким чином, такі описові висновки статті не відповідають дійсності і Горпинченко Володимир дійсно не повинен був декларувати зазначену нерухомість в 2019 році, а зробив це як і зазначено в законодавстві до 1 квітня 2020 року: "Очевидно, що трикімнатна квартира площею 61,2 кв. м є таким випадком. Але лише через рік після покупки прокурор вніс її в щорічну декларацію, занизивши її ціну".

Редакція приносить вибачення читачам і прокурору за цю неточність.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися