Хрещення 2022 у Харкові: де святитимуть воду

Де освячуватиметься вода у Харкові та Харківській області - список локацій

Завтра, 19 грудня, святкують Хрещення Господнє. У пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації розповіли, що воду святитимуть у всіх православних та греко-католицьких храмах області.

Хрещення Господнє є християнським святом, встановленим на честь події євангельської історії, хрещення Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем. Цього дня щороку існує звичай купатися у річках, а також у свято заведено святити воду.

В обласній держадміністрації склали список усіх локацій у Харкові та Харківській області, де 19 січня освячуватиметься вода. Ознайомитись із ними можна тут.

Також у пресслужбі нагадали про правила безпеки купання в ополонці у Водохрещі. Важливо знати, що в ополонці не можна перебувати більше однієї хвилини, інакше може статися переохолодження організму. Пірнати краще з головою. Це допоможе уникнути звуження судин головного мозку.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв про те, що у Харкові вирує атлантичний циклон Hannelore. Синоптики попередили харків'ян і мешканців області про погіршення погоди. У ніч на 19 січня очікуються морози. На дорогах і тротуарах буде ожеледиця. Упродовж дня 18 січня йтиме невеликий сніг. Водночас очікуються сильні пориви вітру.

Також сайт "Коментарі. Харків" інформував про те, що у Харківській області внаслідок негоди вітром було знесено дах місцевого клубу. В іншому місті області сильний вітер зірвав дошку з даху одного з дитячих садків. А ще в одному місті вітер обірвав електропроводи, і дві вулиці залишилися без електропостачання. Докладніше про подію читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися