Коли у Харкові з'являться суперсучасні швейцарські трамваї

Харків планує закупити швейцарські трамваї

У Харкові таки планують закупити сучасні швейцарські трамваї від компанії "Stadler". Раніше директор Департаменту інфраструктури Харківської міськради Сергій Дельфан заявляв, що гроші на ці трамваї в міськбюджеті не заклали. Через це виникла плутанина у ЗМІ. Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов уже прокоментував ситуацію та все пояснив.

За словами чиновника, гроші з міськбюджету на швейцарські трамваї справді поки що не заклали, але це лише питання часу і в майбутньому кошти точно виділять. Один трамвай "Stadler" Харків уже отримав для безплатної експлуатації та він понад місяць їздив у місті. Наразі транспорт знаходиться у міському депо на зберіганні.

Окрім цього, швейцарський трамвай уже пройшов повний комплекс випробувань та отримав український сертифікат відповідності. Зазначається, що сам транспорт важчий за радянські аналоги, проте це дає переваги, оскільки він безпечніший і краще поводиться на надважких ухилах, таких як, наприклад, спуск Весніна.

Своєю чергою директор Департаменту із взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами Ольга Дем'яненко зазначила, що у Харкові планують у другому півріччі 2022 року вийти на закупівлі та оновити рухомий склад громадського транспорту. Наразі йде діалог із Європейським інвестиційним банком із залучення кредитних коштів для закупівлі рухомого складу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харків на Міжнародній конференції "Харків: розвиток та інвестиції" підписав меморандум про співпрацю з виробником цього трамваю, швейцарською компанією Stadler, яка планує відкрити у місті свій завод із виробництва рейкового транспорту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися