Мешканка Харківської області через суд оскаржує встановлення плати за доставку газу. Документи

На Харківщині просять суд скасувати Постанову НКРЕКП щодо встановлення тарифу на розподіл газу

У середу, 29 січня, мешканка Чугуєва, що під Харковом, подала до Харківського окружного адміністративного суду позов проти встановлення плати за доставку природного газу. Про це у Facebook повідомив адвокат Роман Лихачов, передають "Коментарі. Харків".

Позов стосується постанови НКРЕКП  "Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ "Харківгаз" №3044 від 24.12.2019 року.

На думку Ліхачова, цей документ був прийнятий без необхідних обґрунтованих розрахунків складових плати за розподіл (доставку) природного газу. Більш того, адвокат впевнений, що він порушує антимонопольне законодавство та багато інших законодавчих актів України.

Тож позивачка просить суд визнати протиправною та скасувати цю Постанову. Відповідачем у позові значиться Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Третіми особами - Антимонопольний комітет України та Державна регуляторна служба України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що з 1 січня 2020 року харків'яни отримують дві платіжки за газ. Одна – за використаний газ, друга – за його доставку. Вартість доставки буде залежати від обсягу використаного газу в минулому році. Її розраховуватимуть індивідуально.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися