Мобільний зв'язок "Київстар" та lifecell повертається на деокуповані території Харківщини

Мобільний зв'язок "Київстар" та lifecell з'явився в понад 10 деокупованих населених пунктах Харківської області.

У населених пунктах, які перебували під тимчасовою окупацією, спеціалісти різних служб та організацій відновлюють нормальні умови життя для життя людей. У понад 10 населених пунктах відновили мобільний зв'язок оператори "Київстар" та lifecell. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Інтерфакс-Україна".

У “Київстарі” розповіли про відновлення мережі мобільного зв'язку в населених пунктах Балаклія, Борівське, Білий Колодязь, Вовчанськ, Вишнева, Волохів Яр, Петрівське, Ізюм, Чкаловське, Шевченкове.  

Lifecell почав працювати у Балаклії, Вовчанську, Шевченковому, Липцях, Ізюмі та Циркунах. У компанії розповіли, що мобільний зв'язок з'явився також у навколишніх селах: Вербівка, Вовчанські Хутори, Огірцеве, Гатище, Лиман, Синельникове, Симинівка,  Тихе та Цегляне.

Для підтримки роботи мережі, за інформацією мобільних операторів,  спеціалісти застосовують стаціонарні та пересувні дизель-генератори. У деяких ситуаціях використовується обладнання Starlink.

Фахівців розповіли, що застосування Starlink дозволяє відновити мережу в регіонах, де транспортна мережа фізично пошкоджена, а її ремонт потребує часу. Супутникова система стійка до пошкоджень та здатна забезпечити безперебійне з'єднання. Адже її робота не залежить від звичайної інтернет-інфраструктури. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Золочівській громаді відновили електропостачання. Спеціалістам вдалося підключили понад 3500 споживачів. При цьому наголосили, що мережі електропостачання значно постраждали від рук окупантів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися