Як оформити ID-картку мешканцям деокупованих територій Харківщини

Мешканці деокупованих територій Харківщини отримали можливість замінити внутрішній паспорт, вклеїти фото чи оформити закордонний паспорт

На Харківщині відновили роботу відділи ДМС в Первомайському, Чугуївському та Зміївському районах. Наразі триває підготовка до відновлення роботи Балаклійського та Шевченківського відділів ГУДМС України в Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

У відомстві розповіли, що Первомайський відділ відновив роботу в повній мірі. “Люди звертаються за оформленням ID-карток, паспортів для виїзду за кордон і вклеюванням фото. Серед відвідувачів – 5-10% мешканці з деокупованих територій, - розповіли у відомстві.

Зміївський відділ наразі також  надає всі адміністративні послуги. За декілька діб його роботи до відділу звернулись майже 150 українців. До цього відділу зверталися частіше для оформлення ID-картки. також затребувана послуга  поновлення втрачених документів та обмін документів, термін дії яких минув..

Відновлює роботу Чугуївський відділ міграційної служби Харківщини.

У міністерстві повідомили, що Балаклійський і Шевченківський відділи поки не приймають громадян - тривають відновлювальні роботи. Наразі адміністративні послуги в цих районах надають мобільні групи, які пересуваються територією на авто. Запит на виїзд групи має надати військово-цивільна адміністрація. Найпершими надаватимуть послуги тим, хто хоче оформити паспорт вперше по досягненню 14-річного віку, а також замість втрачених або знищених документів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачах відновило роботу відділення ПриватБанку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися