Евакуація на Харківщині: західні регіони готові прийняти жителів деокупованих територій

Найбільше людей виїжджає з Ізюма, Куп’янська, Шевченкового та Вовчанська

Попри деокупацію Харківської області небезпека для жителів зберігається - російські військові продовжують обстрілювати регіон. У Харківській області проводиться евакуація населення - виїжджають жителі Ізюма, Куп’янська, Шевченкового та Вовчанська. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної військової адміністрації.

За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, з деокупованих територій Харківщини вже виїхало понад 11 тис. цивільного населення. “Люди переважно покидають рідні місця або через постійні ворожі обстріли, або через те, що їх житло зруйноване й не придатне для життя в осінньо-зимовий період. Їм пропонують тимчасове житло в Харкові чи інших населених пунктах”, - йдеться у повідомленні ХОВА. 

Вимушених переселенців розміщують у закладах освіти. Наразі відомо, що у компактних місцях проживання у Харкові зимуватимуть уже понад 1000 людей. У ХОВА повідомили, що близько 500 осіб розселили на кілька діб. А далі громаядни вирушать до родичів. "Тимчасове житло для ВПО з деокупованих громад надається безоплатно до кінця холодного сезону”, - повідомляє ХОВА.

Готові розмістити внутрішньо переміщених осіб і в західних областях України, зокрема в Житомирській області. Там готові прийняти до 10 тис. людей. 

Громадяни, які бажають залишити небезпечні території або їхні родичі, можуть зателефонувати до Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України: (057)7200526 або до Всеукраїнської організації: 0800332656.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що місцева влада Ізюму оголосила про підготовку до евакуації громадян. Місто просять залишити тим, чиє житло неможливо підготувати до опалювального сезону.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися