У Харкові перевірили стихійні ринки: інспекції будуть систематичними

У Держпродспоживслужбі планують й надалі перевіряти місця стихійної торгівлі в Харкові та області

У суботу, 1 жовтня, спеціалісти Держпродспоживслужби в Харківській області разом з правоохоронцями провели рейд у місцях стихійної торгівлі харчовими продуктами на території Шевченківського району Харкова. Метою перевірки стала профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Держпродспоживслужби.

Робоча група перевірила територію вздовж проспекту Перемоги. Інспектували стихійний ринок поблизу супермаркетів “РОСТ” та “АТБ”. Там продавали: 

  • м’ясо сільськогосподарських тварин та птиці;

  • молочну продукцію;

  • рибу та продукти з неї;

  • консерви домашнього виготовлення;

  • продукцію рослинного походження, у тому числі гриби.

Продукцію продавали без проходження ветеринарно-санітарного контролю у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи, яка обов'язково проводиться на ринках. Така торгівля є порушенням ст. 37 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

“Представники робочої групи вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства”, - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

У службі повідомили, що й надалі проводитимуть інспекції для усунення в Харкові та області місць стихійного продажу харчових продуктів, які становлять безпосередню загрозу для життя та здоров’я населення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові працюють близько 73% супермаркетів, 68% ринків та 66% аптек від довоєнної кількості.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися