На Харківщині деякі діти-сироти отримають по 30 тис. грн: подробиці

Кошти отримають діти, які втратили батьків внаслідок військової агресії Росії

У середу, 5 жовтня, відбулося чергове засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківщини, які опинилися у скрутній життєвій ситуації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Заступниця голови Харківської ОВА Віта Ковальська повідомила, що на розгляд комісії виносилося 281 звернення щодо надання матеріальної допомоги. Також комісія окремо розглянула 8 звернень від опікунів та родичів дітей, які залишились сиротами внаслідок військової агресії Росії.

Чиновниця повідомила, що на Харківщині у 8 опікунів знаходиться 11 дітей цієї категорії. “Сьогодні ми прийняли рішення й протягом найближчих десяти днів кожна дитина отримає по 30 тис. грн”, - повідомила Віта Ковальська.

Загалом з початку 2022 року за даними обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат надійшло 1 702 звернення. Наразі на засіданні Комісії розглянули 1 448 звернень, матеріальну допомогу надали 955 особам на суму 8,4 млн грн.

В основному допомогу отримали жителі Харківської області з онкологічними та іншими тяжкими захворюваннями, які потребують дороговартісного лікування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 1 жовтня майже 6 тисяч жителів деокупованих населених пунктів Харківської області отримали разову грошову допомогу у розмірі 1200 грн. У Мінреінтергації запевнили, що грошову допомогу отримає кожен, хто фактично проживав у населеному пункті на момент його деокупації. 

Станом на понеділок, 3 жовтня, майже 7 тисяч осіб отримали фінансову допомогу на загальну суму понад 8 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися