Харків'ян попередили про небезпечну рибу: який продукт не варто купувати

У Харкові та області на полицях магазинів міг з'явитися небезпечний тунець

До Держпродспоживслужби Харківській області надійшло повідомлення про загрозу харчового захворювання, спричиненого гістаміном, внаслідок споживання тунця. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Держпродспоживслужби.

“Надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 01 вересня 2022 року № 2022.4907-fup 10”, - повідомили у службі.

Продукт експортувався з Іспанії до України - партія № 3227T 10229n: експортер: Frime S.A.U., Spain, імпортер: ТОВ “ОДІСЕЙ ЛЮКС”.

У службі повідомили, що у разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку повинні звернутися до Держпродспоживслужби в Харківській області або її структурних підрозділів. 

Також варто нагадати, що згідно статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати харчові продукти, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що представники Держпродспоживслужби в Харківській області разом з правоохоронцями провели рейд у місцях стихійної торгівлі харчовими продуктами на території Шевченківського району Харкова. Метою перевірки стала профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень.

Робоча група перевірила територію вздовж проспекту Перемоги. Інспектували стихійний ринок поблизу супермаркетів “РОСТ” та “АТБ”.

https://kh-consumer.gov.ua




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися