На Харківщині люди, які постраждали від війни, отримають допомогу

Гуманітарну допомогу надали партнери Sae-A, SsangYong та CORE

У суботу, 1 жовтня, було відправлено майже 6000 ковдр, понад 1000 продуктових наборів та супутниковий інтернет Starlink в Куп’янську та Шевченківську громади. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної військової адміністрації. Допомога була відправлена за сприяння начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Загалом 11 326 ковдр доставили двома вантажівками з Румунії до Харкова.  Заступниця ХОВА Віта Ковальська розповіла, ці ковдри роздадуть жителям деокупованих територій Харківської області. Гуманітарну допомогу отримають в районах, де її необхідність найвища. “Розпочинаємо з Куп’янського та Ізюмського районів”, – зазначила чиновниця.

У Харківській ОВА також повідомили, що найближчим часом буде отримано 38 000 предметів теплого одягу та ще 3060 ковдр. Вони будуть розподілені по Східним та Центральним областях України. “Ця допомога надана в межах спільної ініціативи з підготовки до зимового періоду, щоб підтримати людей, які найбільше постраждали від війни”, - йдеться у повідомленні ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у четвер, 29 вересня, у село Підвисоке Борівської громади доставили дві фури з продуктами. Далі гуманітарний вантаж  переправили в Піски Радьківські. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов доручив передати загалом 40 тонн продуктів. Одна фура привезла допомогу для місцевого психоневрологічного інтернату, у медзакладі наразі перебуває близько 130 пацієнтів. Решту допомоги отримають жителям села. За приблизними даними на сьогодні у деокупованому населеному пункті проживає до 1300 осіб.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися