На Харківщини перевірили якість водопостачання: виявили порушення

У Харківській області виявили чимало порушень у забезпеченні жителів регіону якісним водопостачанням

В Україні посилили контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Інспекції повинні запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей. Також вчасне виявлення загрози допоможе локалізувати та ліквідувати спалахи та епідемії, зокрема холери, на території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Спеціалісти служби, станом на 5 жовтня, перевірили 144 об’єкти централізованого, 534 об’єкти децентралізованого водопостачання та 13 об’єкти водовідведення. “Порушення виявлені на  116 (80,5%) об’єктах централізованого, на  474 (88,7%) об’єктах децентралізованого водопостачання, а також на 2 (15,4%) об`єктах водовідведення”, - повідомили в Держпродспоживслужби.

Фахівці видали 45 приписів та направили 39 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень. 

Також через виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнули три відповідальні особи. 

Також Держпродспоживслужба ініціювала проведення 15 засідань комісій з техногенно-екологічної безпеки, щоб розглянути питання забезпечення жителів районів Харківської області якісним питним водопостачанням.

У службі повідомили, що перевірки якості водопостачання в області триватимуть.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ЮНІСЕФ допоможе відновити системи водопостачання у Харкові.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися