Жителі Харківщини скаржаться на рекламу російською мовою

За 9 місяців поточного року до контролюючого органу надійшло 40 скарг від жителів Харківщини на рекламу російською мовою

У період січень-вересень Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області перевірило 203 рекламні носії на дотримання вимог законодавства. Вимоги до рекламної продукції, а також правила її розміщення прописані в законі України “Про рекламу”.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Всього за 9 місяців поточного року фахівці служби дослідили 203 рекламні носії, з них:

– у сфері зовнішньої реклами – 191;

– у сфері внутрішньої реклами – 12.

Загальна кількість рекламоносіїв, у яких виявили порушення – 81:

– у сфері зовнішньої реклами – 79 (зокрема, 4 порушення стосувалися реклами лікарських засобів);

– у сфері внутрішньої реклами – 2.

Також за січень-вересень спеціалісти служби розглянули 40 звернень споживачів, які скаржилися на порушення законодавства про рекламу з боку рекламодавців. Усі заяви стосувалися розміщення реклами російською мовою.

За встановлені порушення Держпродспоживслужба в Харківській області винесла 81 рішення та наклала на суб’єктів підприємницької діяльності штрафи на загальну суму 313 186 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові було виявлено розміщення  зовнішньої реклами російською мовою. Держпродспоживслужба оштрафувала рекламодавця на 6783,00 грн за два порушення: за розміщення рекламної продукції російською мовою та ненадання інформації на запит контролюючого органу. Рекламодавець відмовився сплачувати штраф у добровільному порядку. Тож було ухвалено рішення звернутися до суду.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися