На Харківщині відновили розподіл газу до 1,4 тис. домівок

Після деокупації населених пунктів ремонтні бригади відновлюють постачання блакитного палива споживачам

Протягом минулого тижня ремонтні бригади відновили розподіл газу до 1,4 тис. домівок Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

“Відтак природний газ після відновлення інфраструктури отримали чотири деокупованих села Балаклійської громади, чотири селища Харківського району, села Куп‘янського району та Золочівської ОТГ”, - повідомили у компанії.

Також проводяться ремонтні роботи відновлення газопостачання в домоволодіння міста Барвінкове та Балаклії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти АТ “Харківгаз” проводили обстеження газопроводів середнього тиску в селі Червона Гусарівка Балаклійської громади. Фахівці виконували діагностику після перевірки газових мереж саперами ДСНС.У компанії розповіли, що для обстеження перших 100 метрів газогону довелось знешкодити 104 міни. “Розмінування трас газопроводів високого тиску у Чкаловському дозволило виявити місця розриву труб. Окупанти перебили газопровід високого тиску та замінували його для неможливості проведення ремонту”, - повідомили в компанії.

У газовій службі розповіли, що таким чином рашисти планували залишити людей без газу. Наразі газовики ремонтують пошкоджену агресором трубу.

А спеціалісти харківських газових служб у рамках підготовки об'єктів критичної інфраструктури до стабільної роботи в опалювальний період комплексно обстежили майже 3000 км газових мереж Харкова та області. Також спеціалісти відбудовують газові системи одночасно у близько 15 деокупованих населених пунктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися