Як готуються до опалювального сезону у селищі Рогань

У деокупованих населених пунктах Харківщини тривають роботи з підготовки до опалювального сезону

Відновлювальні роботи та підготовка до опалювального періоду тривають у Рогані. Населений пункт відвідали з робочою поїздкою заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко та керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Вони проінспектували хід робіт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У селищі вже відновили котельню, яка зазнала значних руйнувань у результаті ворожих атак. Влучання в об'єкт сталося кілька місяців тому, а нині вже змонтовано найновіше обладнання. 

Кирило Тимошенко зазначив, що в деокупованих населених пунктах у першу чергу відновлюють електропостачання та мобільний зв'язок. Як, приміром, в Ізюмі та Балаклії. Також ремонтні бригади лагодять теплові мережі, адже температура повітря поступово знижується. Людям, які мешкають у приватних будинках, допоможуть з опалювальною деревиною. 

Олег Синєгубов наголосив, що завдяки котельні теплом будуть забезпечені майже 15 тисяч домогосподарств. За його словами, котельня була повністю відновлена, адже ворожі війська зруйнували її. “Тож відтепер ми забезпечуємо подачу теплоносія до населеного пункту Рогань і фактично передмістя Харкова”, – сказав Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти частково повернули постачання електроенергії у м. Вовчанськ, смт Білий Колодязь та села Вовчанської громади Чугуївського району. Наразі електропостачання повернули в оселі 7700 споживачів громади. У "Харківобленерго" розповіли, що застосовували навіть квадрокоптери для обстеження території поблизу лінії електропередачі на наявність мін та розтяжок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися