У селищі Лісне Харківського району частково відновили електропостачання

На деокупованих територіях Харківщини відновлюють найнеобхідніші послуги, постачання яких було припинено подекуди з березня

Фахівці Дергачівського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" частково відновили постачання електроенергії у селищі Лісне Харківського району. Жителі населеного пункту залишилися без світла майже від початку війни - з 3 березня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

Енергетики пояснили, що вказаний населений пункт довгий час перебував у так званій "сірій" зоні, тому тут виконувати ремонтні роботи було неможливо. 

“Наразі заживлено вже близько 700 власників особових рахунків, а це - понад 70% споживачів населеного пункту”, - повідомили у компанії.

Для того, щоб повернути електроенергію споживачам в селищі Лісне, енергетикам довелося відремонтувати високовольтну лінію 10 кВ. Ремонтні бригади замінили 6 високовольтних опор та понад 6 км проводу. 

У Дергачівському РЕМ повідомили, що ремонтні роботи на вказаній ділянці ще тривають.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деокупованих населених пунктах Харківщини тривають ремонтно-відновлювальні роботи. Ремонтні бригади продовжують відновлювати електропостачання. Спеціалісти  частково повернули постачання електроенергії у м. Вовчанськ, смт Білий Колодязь та села Вовчанської громади Чугуївського району. Наразі електропостачання повернули в оселі 7700 споживачів громади.

Олег Синєгубов подякував вибухотехнікам та фахівцям ремонтних бригад, які в короткі терміни провели розмінування великої території вздовж високовольтної лінії та відновили її роботу. А у "Харківобленерго" розповіли, що застосовували навіть квадрокоптери для обстеження території поблизу лінії електропередачі на наявність мін та розтяжок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися