У деяких районах Харкова 20 жовтня не буде води: подробиці

Причиною тимчасового припинення водопостачання є проведення ремонтних робіт

Комунальне підприємство “Харківводоканал” повідомляє, про проведення ремонтних робіт на водоводі D=800 мм на вулиці Гостинній. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. 

У зв'язку із запланованим ремонтом, з 9:00 20 жовтня до 1:00 21 жовтня тимчасово припинять постачання води частини споживачів Новобаварського та Основ'янського районів.

На час проведення ремонтних робіт КП "Харківводоканал" буде підвозити воду автоцистернами. Зі списком адрес можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” виконали санітарно-епідеміологічну перевірку територій деокупованих населених пунктів Харківської області. Станом на 14 жовтня обстежено 16 населених пунктів на територіях — Вільхуватської, Великобурлуцької, Роганської, Балаклійської, Дергачівської, Золочівської ОТГ.

Фахівці проаналізували на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники 73 проб питної води з джерел централізованого та нецентралізованого водопостачання. Перевірка показала, що не відповідають гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками епідбезпеки 33 % зразків питної води централізованого та 58 % питної води нецентралізованого водопостачання. А 58 % зразків питної води нецентралізованого водопостачання не відповідають санітарно-хімічним показникам. Жителям деокупованих територій радять знезаражувати воду методом кип'ятіння до появи бульбашок на поверхні. Потім воду потрібно охолодити природним шляхом. 

А у зразках ґрунту, відібраних у місцях проведення активних бойових дій, були виявлені перевищення вмісту солей важких металів, зокрема свинцю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися