Військові та волонтери передають українську пресу на звільнені території Харківщини

Під час тимчасової окупації жителі Харківщини не знали про реальні події в Україні

Жителям деокупованих територій Харківської області військові та волонтери передають українську пресу. Кілька днів тому в Циркунівській і Шевченківській громадах жителі отримали спеціальний випуск газети “Слобідський край”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

У Харківській ОВА нагадали, що під час тимчасової окупації населених пунктів російськими військовими жителі Харківщини були переважно дезінформовані щодо об’єктивного стану справ в Україні. Там нав'язували кремлівську пропаганду та спотворену реальність, а українські ЗМІ були під забороною. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після звільнення населених пунктів Харківської області відновлюється робота українських медіа, адже їхня діяльність була заборонена під час окупації. У Змієві  запрацювало "Українське радіо.Харків" на частоті 90.8 FM. Трансляцію здійснює на своїй хвилі ТРК "Слобожанське ФМ". Увімкнення з Харкова відбуватиметься о 12:35 і о 17:35. Завдяки підсиленому сигналу українського радіомовлення відновився зв'язок і в Балаклії. Послухати УР-3 можна  на хвилі 103.3 FM. Наразі спеціалісти працюють над відновленням українського радіомовлення в Куп'янську. 

А з 7 жовтня у Вовчанській громаді та прилеглих територіях почав мовити Перший канал "Українського радіо". У ХОВА розповіли, що Окупанти, розуміючи важливість доступу до інформації, перше, що робили на захоплених територіях, - знищували критичну інформаційну інфраструктуру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися