В Ізюмі газопостачання повернули в 3000 будинків

У деокупованому Ізюмі тривають відновлювальні роботи - фахівці відбудовують критичну інфраструктуру міста

Спеціалісти АТ “Харківгаз” відновили газопостачання у трьох тисяч будинків жителів Ізюма. Також близько тисячі споживачів підключили до енергоносія поблизу районного центру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

У Куп‘янському районі відновили постачання газу до близько 90% споживачів Куп‘янськ-Вузловий. Лише за день в селищі  провели пуск газу до понад 3,5 тисячі домоволодінь.

Протягом 20 жовтня загалом повернули можливість користуватись газом 4,3 тисячі родин, що мешкають у деокупованих населених пунктах Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час тимчасової окупації населених пунктів російські військові руйнували газопроводи високого тиску, прострілювали обладнання та руйнували будівлі газорегуляторних пунктів, щоб жителі не могли користуватися газом.

Після деокупації населеного пункту спеціалісти “Харківгазу” відновили газогони та підключили до газопостачання понад 3500 родин селища Борова, сіл Новоплатонівка, Загризове, Підлиман, Першотравневе. Загалом за день газопостачання відновили у понад 4000 будинках Ізюмської, Чугуївської, Борівської, Балаклійської деокупованих громад. У Харківській обласній військовій адміністрації розповіли, що відновлення газорозподільної системи області триває щодня, без вихідних.

Також спеціалісти АТ “Харківгаз” проводили обстеження газопроводів середнього тиску в селі Червона Гусарівка Балаклійської громади. У компанії розповіли, що для обстеження перших 100 метрів газогону довелось знешкодити 104 міни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися