У Вовчанській громаді без газу залишилися майже 9000 будинків

Споживачів просять самостійно перекрити крани перед газовими приладами

У результаті російської збройної агресії без газопостачання залишилися майже 9000 абонентів Вовчанська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

Причиною припинення постачання блакитного палива стало пошкодження, у результаті ворожих обстрілів, газопроводу у прикордонній Вовчанській громаді. Без природного палива залишились майже дев‘ять тисяч будинків Вовчанська та 16 сіл.

АТ “Харківгаз” звернувся з проханням до споживачів газу, яких агресор залишив без енергоресурсу, самостійно перекрити крани перед газовими приладами до розв'язання питань з ремонтними роботами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти АТ “Харківгаз” відновили газопостачання у трьох тисяч будинків жителів Ізюма. Також близько тисячі споживачів приєднали до енергоносія поблизу районного центру. У Куп‘янському районі відновили постачання газу до близько 90% споживачів Куп‘янськ-Вузловий. Лише за день в селищі  провели пуск газу до понад 3,5 тисячі домоволодінь. Протягом 20 жовтня загалом повернули можливість користуватись газом 4,3 тисячі родин, що мешкають у деокупованих населених пунктах Харківської області.

А тим часом на Харківщині почали видобуток газу з високою продуктивністю. Це вдалося завдяки якісному проведенню 3-х стадій гідророзриву пласта, що дало змогу повною мірою розкрити потенціал газоносних горизонтів. Директор дивізіону “Розвідка та видобування” Групи Нафтогаз Олег Толмачев зазначив, що ця складна технологічна операція проводилася підрозділом компанії вперше. І завдяки злагодженій роботі професіоналів нова свердловина дала хороший результат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися