Жителі деокупованої Харківщини отримали 18 млн грн допомоги

На деокупованих територіях Харківської області жителям виплачують разову грошову допомогу у розмірі 1200 грн

На Харківщині близько 15 тисяч жителів з 62 деокупованих населених пунктів отримали разову грошову допомогу. У Харківському районі нарахування отримала частина жителів Циркунівської, Липецької, Роганської, Дергачівської, Вільхівської, Малоданилівської громад. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що стартували виплати в Чугуївському районі. На сьогодні гроші надійшли до Чкаловської та Старосалтівської громад. 

У Куп'янському районі наразі нарахування отримали жителі Шевченківської громади, в Ізюмському - жителі Балаклійської та Куньєвської тергромад.

Списки жителів, які можуть отримати матеріальну допомогу, складають керівники деокупованих громад. Потім ці списки передають "Укрпошті", щоб люди отримали фінансову допомогу разом з пенсійними виплатами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Мінреінтеграції анонсували виплати додаткової грошової допомоги з 20 жовтня мешканцям звільнених регіонів. Розмір допомоги - 2200 грн. Відомо, що вказану фінансову допомогу отримають тільки ті громадяни, які пережили окупацію, не виїжджаючи за території, які були захоплені ворогом. Щоб отримати 2200 грн, потрібно звертатися до органів місцевого самоврядування чи призначених військових адміністрацій.

Також у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова з 14 жовтня приймають заявки на отримання грошової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися