Фінансова допомога жителям деокупованої Харківщини: як отримати 3400 грн

Наразі жителі деокупованих населених пунктів отримують 1200 грн, однак розмір допомоги збільшиться

Понад 15,5 млн грн вже виплатили жителям деокупованої Харківщини. Ця сума у якості разової грошової допомоги у розмірі 1200 гривень отримало понад 13 тисяч мешканців з 49 звільнених населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Вказану допомогу виплачують за сприянням Товариства Червоного Хреста України.

Раніше у відомстві анонсували виплату додаткової допомоги. У Мінреінтеграції розповіли, що вже з 20 жовтня мешканці звільнених регіонів зможуть отримати додаткову грошову допомогу у розмірі 2200 грн. Відомо, що нову фінансову допомогу отримають тільки ті громадяни, які пережили окупацію, не виїжджаючи за території, які були захоплені ворогом.

Щоб отримати 2200 грн, потрібно звертатися до органів місцевого самоврядування чи призначених військових адміністрацій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти Управління соціального захисту населення адміністрації Немишлянського району профінансували всі види державної соціальної допомоги за жовтень. Нарахування отримали 5 478 громадян на загальну суму майже 12 млн грн.

До того ж напередодні опалювального періоду було призначено житлові субсидії 6 331 домогосподарству. Сума нарахувань склала майже 2,9 млн грн. А пільги на оплату житлово-комунальних послуг призначили 2 266 мешканцям на загальну суму  577,5 тис. грн. Також триває робота щодо прийому внутрішньо переміщених осіб. Фінансову допомогу на загальну суму 12,6 млн грн призначено для понад 5 тис. громадян цієї категорії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися