У Харкові розгорнуть пункти обігріву: де харків'яни зможуть зігрітися

Пункти обігріву облаштують у всіх районах Харкова

На випадок чергових ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі у Харкові  готують пункти обігріву. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Місцева влада має намір розгорнути пункти обігріву у 20 зупинках-укриттях та 40 наметах. До того ж містяни зможуть зігрітися у школах та клубах за місцем проживання. Міський голова також розповів, що резервними пунктами обігріву також можуть стати станції метрополітену.

За словами мера Харкова, частина пунктів обігріву оснащена необхідним обладнанням. Його місту передають, зокрема, благодійні організації та міста-партнери. Однак Харків все ще потребує додаткових наметів, обігрівачів на альтернативних джерелах живлення, дров’яних печей для приготування їжі тощо. 

Проблеми та виклики нинішнього опалювального сезону мер Харкова обговорив  з представниками міжнародної організації World Central Kitchen. Керівник програми WCK в Україні Юлія Стефанюк повідомила, що організація має намір допомагати Харкову й надалі. Представники організації вивчають потреби міста у зимовий період, при цьому враховують можливі перебої з електропостачанням та інші життєво важливі послуги.

Ігор Терехов зауважив, що харків'ян та й українців в цілому чекає надскладний опалювальний період. Він запевнив, що влада міста повинна зробити все можливе, щоб зберегти життя харків’ян. “Ми сформували певний план дій і, якщо у вас буде така можливість, розраховуватимемо на вашу допомогу”, - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та Харківській області розпочався опалювальний сезон, однак теплоносій подали ще не у всі будинки. На деяких об'єктах КП "Харківські теплові мережі" проводить передпускові роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися