У Харкові модернізували джерела теплопостачання: що змінили

Громадян попереджають, що об'єкти теплопостачання можуть бути небезпечними

У Харкові провели модернізацію котелень та центральних теплових пунктів, що дозволило створити альтернативні джерела постачання тепла замість старих підвальних котелень. Котельні реконструювали за проєктами Світового банку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Також відновили з використанням нових технологій джерела теплопостачання, які були пошкоджені у результаті вибухів. 

Спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” паралельно з передпусковою підготовкою системи проходять курси підвищення кваліфікації. На підприємстві повідомили, що нове обладнання працює в автоматичному режимі та допомагає економити енергоносії. Також модернізація дозволяє мінімізувати втручання людини. При цьому оператори котелень все одно повинні контролювати роботу системи та запобігати стороннім втручанням.

На підприємстві попросили не наближатися до об'єктів постачання тепла та не намагатися зайти на територію. Це суворо заборонено. Адже на деяких котельнях, які вже підключені до системи, продовжуються будівельні роботи. До того ж об'єкти теплопостачання можуть бути небезпечними.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та Харківській області розпочався опалювальний сезон, однак теплоносій подали ще не у всі будинки. На деяких об'єктах КП "Харківські теплові мережі" проводить передпускові роботи. До системи опалення подають теплоносій, щоб виявити та оперативно усунути можливі дефекти. Під особливою увагою знаходяться будинки, які були пошкоджені обстрілами. Мешканців вказаних житлових об'єктів просять бути пильними та повідомляти про найменшу підозру на протікання в системі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися