На Харківщині електропостачання обмежили у 8 громадах: подробиці

Термін відновлення електропостачання - не більше 4 годин

У четвер, 27 жовтня, тимчасово обмежили постачання електроенергії у 8 громадах. Частково немає світла у Богодухівській, Валківській, Дергачівській, Золочівській, Краснокутській,  Лозівській, Сахновщинській, Первомайській громадах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Повідомляється, що термін  відновлення не буде перевищувати 4 години. Проте ремонтні служби роблять усе можливе, щоб повернути електроенергії раніше.

Сьогодні вранці на Харківщині теж застосовували обмеження електропостачання. Без світла були жителі Мереф’янської, Люботинської, Близнюківської, Кегичівської, Барвінківської, Зачепилівської, Красноградської, Зміївської громад. 

У Харківській ОВА повідомили, що такі кроки необхідні для запобігання перевантаженню мережі. Жителів Харківської області просять споживати електроенергію максимально ощадно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов анонсував застосування віялових відключень електропостачання у Харкові наступного тижня. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що ситуація в енергетичній сфері міста складна. Однак в місті поки не застосовують віялові відключення світла, бо Харків живе в режимі дуже жорсткої економії.

За словами мера міста, з першого дня повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Харкові відключене вуличне освітлення. І поки відновлювати його не будуть, хоча, з огляду на криміногенну обстановку, у віддалених районах міста воно потрібне. Ігор Терехов також відзначив високу енергоощадність містян - зменшенням використання електроенергії харків'яни допомагають стабілізувати ситуацію.



Джерело: сhttps://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися