Чи будуть застосовувати віялові відключення світла у Харкові

Харків живе в режимі дуже жорсткої економії електроенергії

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов анонсував застосування віялових відключень електропостачання в Харкові наступного тижня. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що ситуація в енергетичній сфері міста складна. Однак в місті поки не застосовують віялові відключення світла, бо Харків живе в режимі дуже жорсткої економії. Про це він розповів в етері національного марафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами мера міста, з першого дня повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Харкові відключене вуличне освітлення. І поки відновлювати його не будуть, хоча, з огляду на криміногенну обстановку, у віддалених районах міста воно потрібне. 

Ігор Терехов також відзначив високу енергоощадність містян - зменшенням використання електроенергії харків'яни допомагають стабілізувати ситуацію. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'яни знизили споживання електроенергії майже на 20%. Через жорстку економію ситуація з електропостачанням в Харкові залишається стабільною. Харківський міський голова повідомив, що попри обмеження споживання енергоресурсу, всі виробництва та об'єкти критичної інфраструктури міста продовжують працювати. Ігор Терехов зазначив, що поки що Харків зможе обійтися без віялових відключень. Заходи щодо енергоощадження дозволили практично не відключати житловий фонд міста. "Ми дуже економимо на інфраструктурі. Зокрема, на неглибоких станціях метро відключили ескалатори, зменшили освітлення станцій та збільшили інтервал руху громадського транспорту. Харків'яни з розумінням ставляться до цих незручностей. Головне зараз – це перемогти, вистояти, добити ворога, після чого все будемо відбудовувати", – наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися