У передмісті Харкова відновили постачання газу

Блакитне паливо повернули у домівки жителів звільненого селища Лісне

Жителям деокупованого селища Лісне  Малоданилівської громад повернули постачання газу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”. 

Через жорстокі обстріли військових РФ, жителі передмістя Харкова кілька місяців не могли користуватись необхідним енергоресурсом.  Наразі до постачання енергоресурсу підключили понад 95% домоволодінь населеного пункту.

У компанії повідомили, що на Харківщині тривають роботи з відновлення подачі газу у деокуповані міста, селища та села Харківського, Чугуївського, Ізюмського, Куп‘янського районів області.

Протягом останніх двох днів блакитне паливо повернули до майже 17 000 будинків деокупованих громад.Також  до газопостачання підключили 8,5 тисяч будинків в місті Ізюм, 7 тисяч домоволодінь Куп‘янська.

Повідомлялося, що у перший день цього тижня природний газ отримали майже 2,3 тисячі домоволодінь у деокупованих громадах Ізюмського, Куп‘янського, Чугуївського, Харківського районів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Київському районі Харкова власник одного з приватних будинків намагався самостійно замінити газову колонку, однак замість газової мережі приєднався до водопровідної. У результаті система газопостачання заповнилася водою. Під час ремонту ремонтники відкачали воду з системи також виконали ремонт виявлених корозійних ділянок підземного газопроводу низького тиску. Після проведення ремонтно-відновлювальних робіт та перевірки системи газопостачання блакитне паливо повернули близько 20 приватним будинкам. У компанії застерегли містян від самовільного втручання у систему газопостачання. Наголосили, що такі дії можуть призвести до трагічних наслідків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися