Відбудова житла, підготовка до опалювального сезону та виплати пенсій: як живе звільнений Куп'янськ

Жителі Куп'янська можуть скористатися деякими адміністративними послугами та поштовим зв'язком

У Куп'янську тривають роботи з відновлення функціонування органів місцевого самоврядування, соціальних служб, ЦНАПу та ЖКГ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Жителям населеного пункту уже доступні деякі адміністративні послуги, приміром: 

  • подання заявки про пошкодження майна, спричинене ворожими обстрілами;

  • отримання державної фінансової та гуманітарної допомоги; 

  • отримання дров для опалення в осінньо-зимовий період.

У Харківській ОВА розповіли, що найближчим часом місто має отримати будівельні матеріали та забезпечити ними містян. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Куп’янської РВА Андрій Канашевич розповів, що будівельні матеріали надзвичайно необхідні жителям населеного пункту. 

Найбільше містян цікавить гуманітарна допомога та відновлення житла.

У місті триває відновлення критичної інфраструктури - у приватному секторі відновили постачання газу. Днями блакитне паливо подадуть у багатоповерхівки. Також перевіряють справність системи централізованого опалення.

Серед іншого у Куп'янську почали виплачувати пенсії. Також у місті поновлюють зв'язок. У тестовому режимі почав працювати 4G від операторів Vodafone, Kyivstar та Lifecell. А найближчим часом у місті запрацює "Нова пошта". 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після ремонтів перебитих газогонів у Куп‘янську розпочали пуск газу у житлові будинки. За один день спеціалісти “Харківгазу” відновили постачання газу у 1,5 тисячі будинків куп‘янчан.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися