На Харківщині створили Раду волонтерів: як доєднатися

Доєднатися до Ради може кожен, хто готовий робити добрі справи

До Ради волонтерів уже увійшло 33 фонди та організації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що в області діє координаційний центр. Він опрацьовує сотні запитів за напрямками гуманітарної допомоги, евакуації, роботи з тимчасово переміщеними особами. “Наше завдання - ефективно звести потреби громадян із ресурсом, який маємо”, - наголосив Олег Синєгубов.

Сьогодні відбулося перше установче засідання Ради волонтерів. За словами Олега Синєгубова, це самостійний орган, який у координації з ХОВА буде збалансовувати волонтерську діяльність, щоб розподіляти допомогу рівномірно по всій Харківській області. 

Першочерговим завданням Ради волонтерів є забезпечення жителів деокупованих населених пунктів медикаментами, будівельними матеріалами. Також організація та проведення евакуації з небезпечних територій. 

Голова Ради волонтерів Олександр Пєлєхов зазначив, що гуманітарну катастрофу в Харківській області вже подолали. Тому наразі своєю задачею волонтери бачать у більш ефективній та системній роботі.” Для цього, звичайно, потрібна бути якась структура, ієрархія по профільним комітетам”, - наголосив Олександр Пєлєхов. 

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, доєднатися до Ради може кожен, хто готовий робити добрі справи, адже у волонтерстві єднання зусиль - надважливе. Також він подякував волонтерами за щоденну неймовірну працю уже протягом дев'яти місяців. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям деокупованих територій Харківської області військові та волонтери передають українську пресу. Кілька днів тому в Циркунівській і Шевченківській громадах жителі отримали спеціальний випуск газети “Слобідський край”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися