На Харківщині створять спеціальний центр для психологічної допомоги: подробиці

Жителям деокупованих територій потрібна, у томі числі, і психологічна допомога, адже вони перенесли великий стрес

Реінтеграція щойно деокупованих територій – це не тільки відновлення критичної інфраструктури, це і психологічна підтримка населення. Про це розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляють "Коментарі. Харків". 

На Харківщині з метою надання необхідної допомоги жителям деокупованих територій з’явиться центр психосоціальної адаптації. Очільниця відомства розповіла про необхідність створення даного центру. Люди на деокупованих територіях пережили великий стрес і їм потрібна фахова допомога.Вона зазначила, що потрібно шукати унікальний інноваційний підхід, і у світі ще немає такої практики. Не працюють навіть стандарти НАТО. 

У міністерстві ухвалили рішення створити на Харківщині центр психосоціальної адаптації під егідою Першої Леді Олени Зеленської. Ірина Верещук наголосила, що треба дати можливість людям на деокупованих територіях впоратися з психоемоційним навантаженням. Мешканці місяцями з нетерпінням чекали на звільнення їхніх міст та сіл, вірили у нього.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині близько 15 тисяч жителів з 62 деокупованих населених пунктів отримали разову грошову допомогу. У Харківському районі нарахування отримала частина жителів Циркунівської, Липецької, Роганської, Дергачівської, Вільхівської, Малоданилівської громад. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що стартували виплати в Чугуївському районі. Гроші надійшли до Чкаловської та Старосалтівської громад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися