Харків отримав гуманітарну допомогу від німецької організації

Гуманітарний вантаж зустрів перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак

У суботу, 30 жовтня до Харкова надійшов гуманітарний вантаж від німецької організації IsraAID Germany. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харкову передали дві повністю укомплектовані пожежні машини, медичне обладнання, медикаменти, таблетки для знезараження води, теплий одяг та ковдри.

Вантаж зустрів перший заступник Харківського міського голови Олександр Нова. Він зазначив, що отриманий спецтранспорт стане у пригоді харківським рятувальникам, завдяки яким вже збережено чимало об’єктів інфраструктури міста, та головне - тисячі життів.  

Координатор проєкту німецької організації IsraAID Germany в Україні та Румунії Дар’я Романенко розповіла, що медичне обладнання та медикаменти надали міста Страсбург та Кельн. Вона наголосила на важливості надання гуманітарної допомоги Харкову, адже, попри значні пошкодження від ворожих атак, місто продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Зокрема в Харків їдуть люди з Луганської та Донецької областей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині медичні працівники отримали п'ять нових карет “швидкої” медичної допомоги та акушерсько-гінекологічну мобільну амбулаторію. Медичний транспорт отримали за програмою United24 завдяки першій леді України Олені Зеленській та Міністерству охорони здоров’я України.

Карети “швидкої” - авто Citroen класу C з найвищою комплектацією. Авто передадуть в Ізюмський, Чугуївський та Красноградський райони.  Акушерсько-гінекологічна мобільна амбулаторія буде працювати в деокупованих населених пунктах Харківщини. Мобільний міністаціонар призначений для пологів та для огляду жінок.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися