“Українське радіо” запрацювало в Ізюмі

Поновило роботу в Ізюмі також аналогове телебачення

На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи з відновлення українського мовлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

“Українське радіо” (УР-1) можна послухати на хвилі 102,5 FM. Також в Ізюмі з'явилася можливість приймати сигнал з радіотелевізійної станції Краматорська Концерну РРТ. Сигнал можна знайти на хвилях 89.0 FM, 90.9 FM, 95.7 FM.

Відновило роботу й аналогове телебачення: УТ-1, Інтер, Новий канал, СТБ. Щоб отримати сигнал з Краматорська, потрібно повернути антену на домогосподарствах. Рівень сигналу залежатиме від висоти підйому приймальної антени.

Раніше українське мовлення відновили у містах Вовчанськ, Балаклія, Зміїв, Куп’янськ та у селищі Великий Бурлук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям деокупованих територій Харківської області військові та волонтери передають українську пресу. У середині жовтня у Циркунівській і Шевченківській громадах жителі отримали спеціальний випуск газети “Слобідський край”.

У Харківській ОВА нагадали, що під час тимчасової окупації населених пунктів російськими військовими жителі Харківщини були переважно дезінформовані щодо об’єктивного стану справ в Україні. Там нав'язували кремлівську пропаганду та спотворену реальність, а українські ЗМІ були під забороною. Відтак, очевидці російської окупації були у суцільному невіданні про наслідки злочинів РФ.

У ХОВА розповіли, що окупанти, розуміючи важливість доступу до інформації, перше, що робили на захоплених територіях, -- знищували критичну інформаційну інфраструктуру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися