Харків'янам роздають електроконвектори: хто може отримати обігрівач

Родинам видають обігрівачі потужністю 2 кВт

Багатодітні родини, які проживають у Харкові, отримують електроконвектори. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Потужність обігрівачів - 2 кВт.

Директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко розповів, що в умовах повномасштабної війни, при наявності ризиків для безперебійного постачання централізованого опалення, важливо забезпечити додатковими засобами обігріву сім’ї з дітьми. Він повідомив, що 332 багатодітні родини вже отримали обігрівачі, ще 668 конвекторів багатодітні сім'ї отримають до кінця тижня. 

Загалом до повномасштабної збройної агерсії Росії у Харкові проживало понад 5,5 тис. багатодітних сімей, наразі у місті залишається близько 1 тис.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що допомогу дітям з багатодітних сімей Харкова надають безоплатно в рамках проєкту з психологічної підтримки "Чарівні дзвінки".

У проєкті взяли участь 50 дітей віком від 3 до 9 років, які постраждали від повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Їм запропонували поспілкуватися з казковим героєм Морквинкою, щоб зменшити негативний емоційний фон.  Психологічна допомога надається наступним чином -- дитині телефонує казковий персонаж через спеціальний додаток "MaPanda". Морквинка стає справжнім другом дитині, підтримує її, грає, спілкується. Робить усе необхідне, щоб нівелювати у дитини почуття втрати через тривожні події. У міській раді розповіли, що для когось це втрата звичної обстановки та оточення, вимушений переїзд в іншу країну, а для когось -- втрата  домівки та навіть рідних.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися