Які умови для харків'ян створять у шкільних пунктах обігріву

Якщо електро- та теплопостачання не буде кілька днів - у шкільному пункті обігріву можна буде переночувати

Влада Харкова готується до опалювального сезону та розгортає пункти обігріву, на випадок тривалої відсутності електро та теплопостачання. Один зі шкільних пунктів обігріву показав голова Харківської міської ради Ігор Терехов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Мер Харкова розповів, що тепло у таких пунктах забезпечуватимуть дров'яні печі з виведеними на вулицю димаря. Такі печі виготовляють фахівці харківських теплових мереж.

Обов'язковою у шкільному пункті обігріву буде кухня, де готуватимуть гарячу їжу для харків'ян. До приготування їжі залучать кухарів харківського комунального підприємства шкільного харчування.

Електрику для плит та освітлення забезпечуватиме генератор. Від нього будуть заживлені розетки та у містян буде можливість зарядити свої мобільні телефони чи зробити собі гарячий чай.

Якщо електро- та теплопостачання не буде кілька днів - у шкільному пункті обігріву можна буде переночувати. Для цього також будуть передбачені умови.

Харківська влада забезпечить підвезення до таких пунктів та медикаменти води у разі необхідності.

“Ми робимо все для того, щоби не дати ворогові можливості заморозити городян. Ми разом! Ми харків'яни! Ми переможемо!”, - запевнив Ігор Терехов. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у середу, 2 листопада, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради ухвалили рішення про виділення коштів для закупівлі каркасних наметів з утеплювачем.

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що на придбання наметів вирішили виділити 5 млн грн з резервного фонду бюджету Харківської міської територіальної громади.  За словами очільника міста, у цих наметах будуть облаштовані пункти обігріву. Такі місця будуть встановлені у кожному районі Харкова. У пунктах обігріву встановлять генератори, теплові гармати, а також джерела електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. 



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися