По дрова після роботи: як Харків готується до зими

У Харкові заготовляють дрова та виготовляють буржуйки

Спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” працюють над облаштуванням 80 пунктів обігріву для харків'ян. Також 41 пункт обігріву облаштують для співробітників підприємства, адже вони, попри складні умови, мають виконувати свою роботу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”.

Процесом облаштування пунктів обігріву керує начальник управління ремонтів ХТМ Рагуф Мамедов. За його словами, колектив управління проводить підготовку пунктів обігріву паралельно до своїх основних обов'язків.

Також працівники підприємства заготовляють тверде паливо. Для цього використовують деревину, обрізану під час благоустрою території біля джерел теплопостачання. У пригоді можуть стати й старі дерев'яні рами, які залишились після заміни вікон на філіях підприємства.

У ХТМ розповіли, що працівники займаються заготівлею деревини у вільний від основної роботи час. Також окремі філії підприємства підключилися до виготовлення буржуйок для потреб міста. 

Пічку-буржуйку змоделював старший майстер котельно-механічного цеху Олександр Коваленко. Фахівець не тільки розробив модель, а й сам виготовив кілька штук у вихідні. Одну з них уже встановили ​​у пункті обігріву. Олександр Коваленко розповів, що конструкцію прийняли універсальну, на великих ніжках, щоб буржуйку можна було безпечно використовувати на будь-якій підлозі. Вага пічки - близько 70 кг.

Для виготовлення буржуйки використовують старі труби, які вже відслужили свій термін під землею. Проте як джерело теплопостачання прослужать ще не один рік. Для зручності транспортування передбачили залізні ручки. А на плоскій поверхні можна гріти воду чи готувати їжу. Також на ХТЗ виготовляють дерев'яні лавки на металевих ніжках для пунктів обігріву. Лише за добу у деревообробному цеху виготовили 30 лав.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що влада Харкова готується до опалювального сезону та розгортає пункти обігріву, на випадок тривалої відсутності електро- та теплопостачання. Один зі шкільних пунктів обігріву показав голова Харківської міської ради Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися