Яка ситуація з теплопостачанням на Харківщині

На деокупованій Харківщині тривають роботи з відновлення газо-, електро- та теплопостачання

У Харківській області триває запуск котелень. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що станом на 8 листопада в області вже почали працювати 402 котельні - це 76,4% від загальної кількості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Проте у деяких населених пунктах ситуація значно гірша - у Вовчанську російські загарбники перекрили газопостачання до 17 котелень. “Працюємо над альтернативними джерелами, також забезпечуємо жителям евакуацію”, - зазначив Олег Синєгубов. 

За його словами, ситуація у Куп’янську краща - там відновили постачання газу, продовжується робота з відновлення електропостачання та запуск котелень. “По Ізюму в роботі 35% котелень, по Балаклії 83,3%”, - повідомив Олег Синєгубов.

Керівник Харківської ОВА розповів, що загалом на деокупованих територіях електропостачання відновили на близько 80%, газопостачання - на 70%. Роботи тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові триває налаштування сталої подачі теплоносія у квартири містян. Фахівці КП "Харківські теплові мережі" проводять необхідні роботи, у ході яких виявляють та усувають дефекти на внутрішньоквартальних, магістральних трубопроводах гарячого водо- та теплопостачання.

Найбільше проблем додають теплоенергетикам будинкові мережі. Крім усунення дефектів на цих мережах їх потрібно оперативно розповітрювати в процесі передпускової підготовки. А через перепади напруги такі роботи потрібно проводити по кілька разів. Найбільше внутрішньобудинкових дефектів виникає у спальних районах міста, Салтівському та Київському. Саме ці райони найбільше суттєво постраждали внаслідок обстрілів.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися