Де зможуть зігрітися жителі Харківщини, якщо не буде опалення

У Харківській області планують обладнати понад 500 пунктів обігріву

Цього тижня у Харківській області проведуть ревізію діяльності штабів координації з діяльності пунктів обігріву у районах регіону. Це питання обговорювали під час апаратної наради 15 листопада під керівництвом начальника ХОВА Олега Синєгубова, повідомляють "Коментарі. Харків".

Цього року такі пункти облаштовують, зокрема, на випадок припинення теплопостачання у результаті пошкодження об’єктів критичної інфраструктури ворожими обстрілами.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що потрібно готуватися до різних сценаріїв. Одне з головних завдань - розгортання пунктів обігріву в області. 

Територіальними громадами області на сьогодні  визначені для роботи в зимовий період 580 стаціонарних пунктів обігріву населення.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол зазначив, що  стаціонарні пункти обігріву потрібно укомплектувати опалювальними приладами, запасами продуктів, питної води та всім необхідним для забезпечення санітарно-гігієнічних норм.

Якщо стаціонарних пунктів обігріву буде не достатньо чи вони будуть пошкоджені, територіальні громади області готують 292 місця для встановлення наметів. При визначенні відповідних місць враховували питання підвозу дров, харчів та близькості до джерел водопостачання, а також можливого підключення до автономних джерел електропостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що влада Харкова готується до опалювального сезону та розгортає пункти обігріву на випадок тривалої відсутності електро та теплопостачання. Один зі шкільних пунктів обігріву показав голова Харківської міської ради Ігор Терехов.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися