У “ХТМ” показали, якими стравами годують працівників (ФОТО)
![](/img/publications/880x586/wLc9P3dIl0VaBQR6NCVDIKsWgF3NHKcp.jpg)
Працівники КП “Харківські теплові мережі” можуть скуштувати різні традиційні українські страви
У КП “Харківські теплові мережі” впровадили зміни не тільки щодо місця роботи - центральна диспетчерська служба цілодобово працює у бомбосховищі - а й щодо харчування працівників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства.
Працівники підприємства у власній столовій можуть замовити весь асортимент полтавських галушок. Нову страву в меню кухарі вирішили ввести одразу у святковому варіанті – галушки на дріжджовому тісті з начинкою з курятини. Страву готують відносно швидко - використовують швидкі дріжджі, тому тісто підходить лише за пів години. Начинка готова заздалегідь – варена перекручена курятина. Страву готують на паровій бані, додають засмажку із цибулі на олії. Традиційно галушки засмажувалися на смальці, зі шкварками з цибулею. А подавати їх можна зі сметаною, або сметанним соусом з часником і кропом.
Майстрині харчового блоку підприємства розповіли, що українські страви в їхньому меню – основні й щоденні. Працівники “ХТМ” можуть скуштувати котлети по-київськи, вареники, холодець і звісно – борщ.
За словами начальниці цеху харчування Юлії Кривохижі, з початком війни українські страви набули особливого змісту. Вони і тіло насичують енергією, і дух підтримують, і додають позитивного настрою всім працівникам підприємстві. “Адже коли на столі борщ із перцем та полтавські галушки – і зима не така холодна, і війна не така страшна”, - зазначила начальниця цеху.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за час повномасштабної війни у Харкові було пошкоджено 117 інфраструктурних об’єктів КП "Харківські теплові мережі".