В одній з громад Харківщини можуть значно переплатити за сіль: деталі

У Харківському антикорупційному центрі розповіли, скільки коштує технічна сіль в різних регіонах України

На Харківщині Мереф’янська міська рада повідомила про проведення торгів на закупівлю технічної солі. Очікувана вартість 540 тисяч гривень. При цьому ціна однієї тонни може сягнути 18 тис. гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр з посиланням на сайт “Прозорро”, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Міська рада планує закупити 30 тис. тонн технічної солі (помел №3) з доставкою.

У Харкові підприємство “Шляхрембуд” уклало угоду з ТОВ “Укрхімстандарт” на постачання технічної солі. Вартість послуги становила понад 44 млн грн. А ціна однієї тонни солі склала 14799 грн.

У Харківському антикорупційному центрі розглянули та порівняли вартість технічної солі в інших постачальників. Так ДП “Харківський облавтодор” за результатами торгів придбало сіль вартістю 8140 гривень за тонну. Ця вартість майже вдвічі менша, ніж в угоді, “Шляхрембуда”.

У Сумах облавтодор купує сіль по 10290 гривень за тонну. У Житомирі міськрада купить сіль за ціною меншій ніж 10000 гривень за тонну. У Вінниці закуплять сіль помолу №3 за ціною 9690 гривень за тонну. 

Менше ніж 10 тисяч за тонну коштує сіль й у Києві. 

У Харківському антикорупційному центрі зазначили, у Мерефі ще будуть проводити торги і ціна може знизитися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Київська окружна прокуратура м. Харкова подавала позов до суду на товариство з обмеженою відповідальністю. У позовній заяві прокуратура вимагає стягнути з ТОВ понад 250 тис. грн. Ці бюджетні кошти були надміру сплачені на виконання недійсних додаткових угод до договорів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися