Стало відомо, що буде з панельними будинками у Харкові

Панельні будинки планують адаптувати до системи енергоощадження

У Харкові розробляють проєкт відбудови та розвитку міста після війни. Одним із головних питань є відбудова та модернізація житлового фонду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Під час презентації проєктів Генерального плану міста Харкова архітектори розповіли, що третина містян мешкає у панельних будинках. Ці будівлі потрібно буде адаптувати до системи енергоощадження. Також у Харкові планують створити схему будівництва соціального житла. У ній буде враховано не тільки будинки, а і місця для відпочинку.

Архітектори з бюро Нормана Фостера (Alberto Cendoya, Diego Lopez) вже фіналізували бачення генплану Харкова.

Керівник місцевої групи архітекторів та робочої групи Дмитро Фоменко розповів про головні проблеми житлового фонду міста. Перша – будівлі, які постраждали від повномасштабної військової російської агресії. Друга – будинки, які збудовані давно і строк експлуатації яких вже закінчився. Третя – проблема нового житла, якого не вистачає.

Архітектори будуть намагатися зберегти усі будинки, які постраждали від бойових дій. Їх планують зробити зручними для життя та енергоефективними. Енергоефективність також головна умова для нового житла. Такі будинки будуть зводити із застосуванням сучасних технологій.

Далі буде проведено низку зустрічей щодо кожної складової Генплану Харкова – як то, створення зелених зон, укриттів цивільної оборони у Харкові, цифровізації міста тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мер Харкова Ігор Терехов розповів про підготовку Генплану міста та чи врахують при відбудові міста побажання харків’ян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися