Ігор Терехов розповів, яким буде Харків після війни

У Харкові реалізують пілотний для України проєкт

Влада Харкова спільно з міжнародними організаціями розробляє плануванням післявоєнної відбудови та розвитку міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Міський голова Ігор Терехов розповів, що у Харкові впровадять пілотний для України проєкт. За його словами, проєкт розробляють спільно з Європейською економічною комісією ООН з Фондом Нормана Фостера, муніципалітетом та групою архітекторів. Триває робота над створенням економічної моделі Харкова. За його словами, без економічного розвитку буде неможливою гарна архітектура. Очільник міста зазначив, що перед місцевою владою багато завдань, тому з початку повномасштабної російської агресії розпочалася робота над Генеральним планом Харкова.

У новому генплані буде врахована необхідність зберегти культурну спадщину міста, побудувати нове житло, створити зелені зони, розвивати промисловість та науковий потенціал. При плануванні розвитку міста будуть враховані дані соціального опитування. Мер Харкова зазначив, що 17 тис. харків'ян висловили своє бачення подальшого розвитку Харкова та України. Це допоможе зробити Харків максимально комфортним.

Вже створено кілька етапів, які втілять у життя за підтримки комісії ООН, банків. “Після нашої перемоги ми разом зі світовою громадськістю відродимо наше місто, відбудуємо його, і воно буде ще гарнішим та комфортнішим", - розповів мер Харкова.

Очільник міста зазначив, що на реалізацію проєкту потрібні донати і  подякував усім учасникам за титанічну працю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку “Барабашово”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися